Sykunskap

Spetsar

2014-05-08 14:52 #0 av: snrch

Årets tyg är spets! Det är så mycket man kan göra i detta tyget. Jag tänkte bidra lite till att öka möjligheterna att använda detta prydliga material.

Man behöver inte vara en karaktär från Downtown Abbey for att pryda sina kläder med fina spetsar. Från vardagen till fina festklänningar, kan man använda ett brett urval spetsar. Men vilken spets ska man välja? Vad ska man fråga efter, i en affär?

Det beror helt enkelt på vad man ha för idé.

Varför inte ha en lite och mångsidig bolero, som kan pryda lika bra en linne som en lång klänning?

För denna modellen, spetsen typ Guipure eller bobbin med tydliga kontur kan vara en bra val. De är också tjockare och ge ett bra alternativ för ett mer självständiga plagg som boleron eller, varför inte, en liten och tjusig kavaj?


Krage, fålar, midjedetaljer.

Irish Baby är ett bra alternativ för att rama in urringningen eller benen med en blommig genomsynlighet - och det är ganska lätt att sy dem på plats :DAnmäl
2014-05-13 18:44 #1 av: snrch

Markeringar och tillklippning


  • När du klipper spetsar försök få alla mönster (blommor, abstrakta bilder, eller något annat) alla i samma riktning, så att du behåller den kontinuitet och enhetlighet.
  • Fodret måste klippas först. Inte bara båda spetsarna och fodret bör ha färg som passar varandra, utan också dess fibrer måste vara förenliga med varandra
  • Precis som att du bör klippa ritningar harmoniskt, det menar mönsterpassning, de mönster på sidsömmarna och axlarna bör vara harmonisk. 
  • Alla markeringar bör göras från avigsidan genom att tråckla dem.

Forts.

    Anmäl

    Bli medlem på iFokus

    För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.