Tyger & Sybehör

Färga mesh-tyg?

2015-04-05 16:02 #0 av: ekallman

Hej! Har hittat en klänning jag tycker är fin, men problemet är att den är vit vilket jag inte gillar. Funderade på att köpa den och sen färga om den, men ett problem. Det finns partier i mesh på klänningen, går det att färga om det också? 

Min mor trodde inte att det skulle gå medans en kompis trodde det. 

Anmäl
2015-04-10 11:06 #1 av: Afturelding

Visst går det att färga mesh, men i vilket material är resten av klänningen? Är hela klänningen i 100% syntet så går det enkelt och smidigt, men är den i annat material så kan du behöva två olika sorters färg. Tänk också på att tråden kan vara av annat material, och därför kanske inte tar åt sig av syntetfärgen. 

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Anmäl
2015-05-11 18:28 #2 av: Sindri

Vad använder du när du färgar syntet? Har inte lyckats hitta någon man kan färga hemma med.

Anmäl
2015-05-13 19:51 #3 av: Pialinn

Att färga polyester verkar vara svårt. Hittade 2 sidor på engelska/amerikanska. (kolla vattentemperatur&mängd vatten 50 grader C=120 grader F)

http://www.ehow.com/how_5158944_dye-polyester-fabric.html

http://www.ehow.com/how_8647028_use-rit-dye-polyester.html

Hos Färgkraft står det att man kan färga nylon=polyamid med deras färg för ull&silke. Vad som skiljer polyamid och polyester vet jag inte.

http://fargkraft.net/farga-ull-och-silke/

Far ej fortare fram än din skyddsängel flyger!

Anmäl
2015-05-16 08:07 #4 av: Sindri

Polyamid skall gå att färga hemma, men med specialfärger. Jag har pratat med företag som säljer färger och de säger att polyester, akryl etc inte går att färga hemma. Det krävs specialbehandling och höga temperaturer.

Tänk också på att textilindustrin nuförtiden alltid använder polyestertråd (grrrrrrr!) och den blir inte färgad. Jag har tyvärr gjort misstaget fler än en gång. 

Jag skulle inte försöka mig på att färga ett köpt plagg i en avvikande färg. Det GÅR att måla på detaljer med textilfärg för målning, men det är ett väldigt jobb.

Om inte Afturelding har nåt tips på någon färg jag inte känner till?

Anmäl
2015-05-16 10:24 #5 av: Afturelding

När jag gick min utbildning så använde vi just den från Färgkraft, men det stämmer att det var polyamid och inte polyester.

Som sagt går det att måla istället, om TS verkligen vill ha klänningen. 

/Rebecca
Sajtvärd på kladsomnad.ifokus.se
Medarbetare på fantasy.ifokus.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.